Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lucaswolde

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Lucaswolde zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website verzamel je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Lucaswolde.
 • Hierdoor ontstaan situaties als onnodig veel zeepverbruik en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LucaswoldeHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9825
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Lucaswolde

Zit jij thuis ook met een erg droge huid of wit uitslaande wanden en tegels? Een groot deel van de woningeigenaren lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Lucaswolde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lucaswolde?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lucaswolde. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lucaswolde kent een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. efficiëntere verwarming, minder last van een droge huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Lucaswolde

De waterhardheid van het water in Lucaswolde ligt op ong. 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lucaswolde-9825

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Amysoft C-300
 • Amysoft C-200
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Erie Maxima Eco26

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lucaswolde voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €430,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Lucaswolde.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. In aanvulling op deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterverzachters starten vanaf €800, excl. installatie. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €2175 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Lucaswolde.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en snel specialisten, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €75
Mechanische waterontharderC.a. €740
Elektronische waterontharderCirca €1050
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudskostenBegint bij €115 p/jaar
MontageBegint bij €240
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Lucaswolde?
De hardheid van het water in Lucaswolde is gemiddeld 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en minder poetsen en boenen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lucaswolde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie