Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldehove

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Oldehove leidt tot water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Oldehove.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, water met een lekkere smaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €350 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid OldehoveWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9883
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oldehove

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en/of water met een vreemde smaak? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zacht en smaakvol water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oldehove gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Oldehove?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Oldehove. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Oldehove heeft een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: dit soort water is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Oldehove

De waterhardheid van het water in Oldehove bedraagt circa 12.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oldehove-9883

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 15
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Amysoft E-300
 • Remon Waterontharders Kama
 • Apic Nessos

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Oldehove verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €775.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Oldehove.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €145 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten bij €700 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2050 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Oldehove.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Zo kan men zonder gedoe supersnel merken, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €770
Elektrische waterontharderBegint bij €1210
Tabletten€40 per 75 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €150 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €220
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oldehove?
De hardheid in Oldehove is gemiddeld 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen middels zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oldehove.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie