Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Saaksum

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Saaksum heeft als doel kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website tref je handige info aangaande waterverzachters: wat is het precies, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Saaksum.
 • Dit is de oorsprong van onder andere koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €330 per 12 maanden.

Direct naar: Waterontharder kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid SaaksumWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9886
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Saaksum

Heb je last van dichtgeslibde leidingen en/of witte aanslag op het glaswerk? Een toenemende groep huishoudens kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Westerkwartier vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Saaksum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Saaksum?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Saaksum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Saaksum ontvangt een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. structureel lagere energiekosten, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Saaksum

De waterhardheid van het water in Saaksum bedraagt circa 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-saaksum-9886

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Euro Combi 14 Fleck
 • BWT Rondomat 50M
 • Calex Calex 15L

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Saaksum verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Saaksum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €85 voor magnetische ontharders tot zo’n €1675 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers zijn zo’n €730 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €2025 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Saaksum.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en snel vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Mechanische waterontharderVanaf €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €930
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €110 p/jaar
MontagekostenRond de €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Saaksum?
De waterhardheid in Saaksum ligt op 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit regelt men doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen d.m.v. pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Saaksum.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie