Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Feerwerd

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Feerwerd resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Middels onze specialisten verzamel je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Feerwerd.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als apparaten die slecht werken en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid FeerwerdTechnische detailsInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9892
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Feerwerd

Heb je last van een droge huid of glascorrosie? Een groeiend aantal woningeigenaren bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Feerwerd was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals boilers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Feerwerd?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Feerwerd. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Feerwerd kent een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Feerwerd

De waterhardheid van het drinkwater in Feerwerd ligt op ong. 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-feerwerd-9892

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis AT210
 • Judo Judomat Kompakt 100 M-KB
 • Atlantis AT210
 • Atag Descale 15
 • General electric GNOH45KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als GE) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Feerwerd voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Feerwerd.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met product-specialisten voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €115 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1525 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €840, excl. installatie. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Feerwerd.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze online offerteservice en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct merken, soorten installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €115
Mechanische waterontharderVanaf €690
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €960
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenRond de €135 per jaar
MontageBegint bij €190
Rekenvoorbeeld met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Feerwerd?
De hardheid van het kraanwater in Feerwerd is plus minus 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Feerwerd.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie