Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Niezijl

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Niezijl maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal bekijk je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Niezijl.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €265 per jaar.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid NiezijlZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9842
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere smakende thee.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Niezijl

Heb je last van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat woningeigenaren nemen een goede waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, betere smaak van water en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom gemeente Westerkwartier vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Niezijl wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Niezijl?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Niezijl. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Niezijl kent een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Niezijl

De waterhardheid van het water in Niezijl is 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-niezijl-9842

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Apic Melite
 • Boshuis Combilux plus 200
 • Kinetico 2050C
 • Judo Quicksoft Duo
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat

Hoe werkt de waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Niezijl voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Niezijl.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met product-experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders starten bij €830, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1625 en €1850 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Niezijl.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Ga aan de slag met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk snel installatiebedrijven, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Mechanische waterontharderRond de €660
Waterontharder (elektrisch)Circa €1040
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €145 per beurt
PlaatsingV.a €260
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Niezijl?
De waterhardheid in Niezijl komt uit op ong. 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Zoals prettige douchebeurt, smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Niezijl.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie