Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Niebert

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Niebert heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina check je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Niebert.
 • Dit is de oorsprong van problemen als slecht functionerende apparaten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid NiebertHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9365
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Niebert

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of veel schoonmaakproducten nodig? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Niebert heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Goede ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Niebert?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Niebert. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Niebert heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Niebert

De waterhardheid van het water in Niebert is 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-niebert-9365

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Digisoft DS-2000 HE
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 450 Classic

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Delta) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Niebert reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €930.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Niebert.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1850 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterverzachters zijn zo’n €810 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1350 en €2100 incl. installatie. In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Niebert.

Overweeg je om een waterontkalker te plaatsen? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €100
Mechanische waterontharderCirca €650
Elektrische waterontharderV.a €1150
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €100 per beurt
InstallatieBegint bij €150
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Niebert?
De hardheid van het kraanwater in Niebert is om en nabij de 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Niebert.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, extra schoon servies, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie