Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groningen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.70 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Groningen heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 7.70 dH in Groningen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals kalkstrepen op glas en lak en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €335 op jaarbasis.

Snel naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GroningenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Postcode9725
Gem. Gasverbruik M31200 M3
Gem. Stroomverbruik kWh22100 kWh
Gem. Waterhardheid7.70 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Groningen

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal Nederlanders lossen dit op met een goede waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zachter wasgoed en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Groningen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Groningen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparatuur zoals wasmachines zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Groningen?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Groningen. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een lager stroom- en gasverbruik en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Groningen ontvangt een waterhardheid van 7.70. Samengevat: matig hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan gunstig energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Groningen

De waterhardheid van het drinkwater in Groningen bedraagt circa 7.70 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.70 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 21,93 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-groningen-9725

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • 038waterontharder Compact 10
 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Atlantis AT210
 • Detandt-Simon Primo 12

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Delta) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Groningen minimaliseer je de dH waarde van 7.70 naar een Dh van ongeveer 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €830.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Groningen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1550 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €670, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat zit ergens tussen de €1525 en €2225 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Groningen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe snel experts, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €110
Mechanische waterontharderVanaf €810
Waterontharder (elektrisch)V.a €1050
Tabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €140 p/jaar
InstallatieV.a €200
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Groningen?
De hardheid van het leidingwater in Groningen komt uit op ong. 7.70 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium elementen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt a.d.h.v. zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Groningen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, smaakvol water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie