Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Garnwerd

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Garnwerd maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten lees je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Garnwerd.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een irriterende huid en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid GarnwerdHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9893
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Garnwerd

Heb jij genoeg van huidirritaties of onnodig veel schoonmaken? Flink wat Hollanders en Belgen kiezen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Westerkwartier vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Garnwerd hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Garnwerd?

Wellicht bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Garnwerd. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Garnwerd heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Denk aan lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Garnwerd

De waterhardheid van het leidingwater in Garnwerd ligt op ong. 12.50 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-garnwerd-9893

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Mooiwater Compact
 • Watercompany Ultrasoft 9
 • Euro Combi compact 25
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Garnwerd reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €440,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het regeneratieprocesniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Garnwerd.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Leg nu contacten met product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €170 voor magnetische ontharders tot ruim €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters starten vanaf €850, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1300 en €1900 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema check je de geraamde kosten van een waterontharder in Garnwerd.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en kosteloos modellen, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderCirca €660
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Zouttabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €125 per jaar
MontagekostenVanaf €175
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Garnwerd?
De waterhardheid in Garnwerd komt uit op ong. 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere een besparing op de energierekening en het textiel gaat langer mee.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Garnwerd.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie