Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Horn

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Den Horn leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Den Horn.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als droge haren na een douchebeurt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €345 per 12 maanden.

Thema’s: Waterontharder kooptipsPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid Den HornHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9832
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Den Horn

Wil je definitief afrekenen met huidirritaties en/of kalkaanslag op douchekop? Veel huizenbezitters lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, heerlijk zachte kleding en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Westerkwartier kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Den Horn hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Den Horn?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Den Horn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot betere smaak van water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Den Horn heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, heerlijk zachte kleding en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Den Horn

De waterhardheid van het leidingwater in Den Horn is 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-den-horn-9832

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Amysoft E-300
 • Waterboss 900
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Atag Descale 15
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Den Horn verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Den Horn.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €170 voor een magnetische ontharder tot ruim €1600 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het vermogen. Buiten deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1275 en €1875 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Den Horn.

Overweeg je om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €700
Elektronische waterontharderC.a. €930
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudV.a €115 per beurt
InstallatiekostenCirca €270
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Den Horn?
De hardheid in Den Horn is circa 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Den Horn.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en smaakvol water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie