Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Midwolde

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Midwolde heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op dit portaal vind je waardevolle informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Midwolde.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als bittere thee en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid MidwoldeWerking eenvoudig uitgelegdBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9355
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Midwolde

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten of aanslag op servies? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een elektrische waterontharder. Dit systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Midwolde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Midwolde?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Midwolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt een besparing op gas- en stroomverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Midwolde zit met een waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere stookkosten, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is niet ongezond.

Hardheid water in Midwolde

De waterhardheid van het leidingwater in Midwolde bedraagt ongeveer 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-midwolde-9355

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euro Twin 25
 • Euro Combi compact 20
 • Puricom Stratos HE25
 • Bayard Tenera 14
 • Delta Onega

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Ecowater) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Midwolde minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Midwolde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €165 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €730 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1100 en €2125 incl. installatie. In het overzicht hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Midwolde.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €810
Elektronische waterontharderC.a. €1180
Zout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €115 per jaar
MontagekostenC.a. €160
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Midwolde?
De hardheid van het water in Midwolde bedraagt 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en zorgt voor lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een minder droge huid, smaakvoller water, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Midwolde.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie