Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nuis

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Nuis zorgt voor kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal vind je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Nuis.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 op jaarbasis.

Direct naar: Waar op letten bij waterontharder kopenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid NuisWerkingBegroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9364
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Nuis

Ben jij ook klaar met dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op douchekop? Veel huishoudens nemen een goede waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en een verlaging van de energielasten. In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Nuis gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nuis?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Nuis. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel maandelijks lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Nuis ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Nuis

De waterhardheid van het leidingwater in Nuis bedraagt ongeveer 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-nuis-9364

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Euro Combi 25 Fleck
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Culligan Medallist 915
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Hoe werkt de waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nuis reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen 2 installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Nuis.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €810, excl. installatie. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1350 en €2250 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Nuis.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel merken, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €145
Mechanische waterontharderVanaf €700
Waterontharder (elektronisch)Circa €1070
Zouttabletten€30 voor 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €130 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Nuis?
De hardheid van het kraanwater in Nuis is doorgaans 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. verminderde eczeem klachten, smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. natrium. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Nuis.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie