Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Kommerzijl

Wil jij ook af van kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, verstopte leidingen of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Kommerzijl maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website vind je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Kommerzijl.
 • Dit is de oorsprong van onder andere aanslag op servies en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in efficiëntere warmteoverdracht, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €200 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid KommerzijlHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9882
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kommerzijl

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid en/of te veel schoonmaken? Steeds meer Hollanders en Belgen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, textiel slijt minder snel en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Westerkwartier werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Kommerzijl was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kommerzijl?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Kommerzijl. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water heeft als voordeel ren glanzende vaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Kommerzijl heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid (dH) is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Kommerzijl

De waterhardheid van het drinkwater in Kommerzijl is om en nabij de 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-kommerzijl-9882

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Atag Descale 5
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Electric GXOF27KE
 • North Star 14UD

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Clean) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kommerzijl voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Kommerzijl.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €100 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €730, exclusief installatiekosten. Een slim systeem zit ergens tussen de €1125 en €1800 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Kommerzijl.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos specialisten, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Elektronische waterontharderC.a. €1030
Zout€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €150 op jaarbasis
MontageVanaf €220
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Kommerzijl?
De waterhardheid in Kommerzijl is circa 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium elementen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigde machine is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kommerzijl.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie