Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerwolde

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Westerwolde zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier bekijk je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Westerwolde.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een droge huid en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: lager energieverbruik, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid WesterwoldeTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Postcode9698
Gem. Gasverbruik M31880 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westerwolde

Heb je in huis last van geïrriteerde huid en kalkaanslag op kranen en tegels? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Zo’n systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Westerwolde kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Westerwolde hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Westerwolde?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Westerwolde. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Westerwolde heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Het effect daarvan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Westerwolde

De waterhardheid van het water in Westerwolde bedraagt circa 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-westerwolde-9698

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Watts OneFlow
 • Delta Duplex compact
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Detandt-Simon Futura 25
 • 038waterontharder Compact 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Westerwolde verklein je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Unieke harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €910.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1250.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Westerwolde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2325 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in deze systemen starten bij €810 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd apparaat kost gemiddeld tussen de €1300 en €1800 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de actuele kosten van een waterontharder in Westerwolde.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen supersnel specialisten, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €95
Mechanische waterontharderVanaf €650
Elektronische waterontharderBegint bij €1070
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €155 per beurt
MontageRond de €230
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Westerwolde?
De waterhardheid in Westerwolde is ongeveer 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je altijd een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westerwolde.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie