Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ezinge

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Ezinge resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Hier lees je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Ezinge.
 • Dit resulteert mogelijk in bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zacht en smaakvol water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €245 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid EzingeTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9891
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Ezinge

Wil jij ook af van huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Veel huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, zachtere was en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Westerkwartier opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Ezinge hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele waterontkalker.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ezinge?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Ezinge. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Ezinge kent een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, een zachte huid en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Ezinge

De waterhardheid van het drinkwater in Ezinge ligt op ong. 12.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ezinge-9891

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Erie Maxima Eco26
 • Erie IQsoft Eco18
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Watertotaal Euro Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ezinge reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessante prijs, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Ezinge.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €165 voor magnetische ontharders tot ruim €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De investeringen in waterontharders beginnen vanaf ongeveer €850, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1250 en €2125 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Ezinge.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en gratis specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Mechanische waterontharderVanaf €830
Elektronische waterontharderCirca €1120
Onthardingstabletten€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €120 per jaar
MontageVanaf €220
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Ezinge?
De waterhardheid in Ezinge is gemiddeld 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder neemt voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Ezinge.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, minder zeep en wasmiddel nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, blinkende glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie