Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Opende

Wil jij ook af van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterontharder in Opende resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je praktische informatie met betrekking tot waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Opende.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals huidirritaties en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid OpendeHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9865
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Opende

Zit jij in de woning ook met situaties als irritaties aan de huid en/of onnodig poets- en boenwerk? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparatuur die langer meegaat. In en rondom gemeente Westerkwartier opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Opende wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen vaatwassers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Opende?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Opende. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel ren glanzende vaat en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Opende heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Opende

De waterhardheid van het drinkwater in Opende bedraagt ongeveer 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-opende-9865

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • General electric GNOH45KE
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Opende verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een interessante prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €420,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Opende.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €150 voor magnetische ontharders tot wel €2300 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €700 (zonder installatiewerk). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1275 en €1825 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Opende.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog merken, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €730
Elektrische waterontharderRond de €960
Reinigingszout€40 voor 75 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €105 op jaarbasis
InstallatiekostenBegint bij €220
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Opende?
De hardheid van het kraanwater in Opende is ongeveer 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Opende.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie