Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Boerakker

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Boerakker leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website tref je praktische info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Boerakker.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalk op de lak van de auto en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, heerlijk zachte kleding en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €245 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BoerakkerZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9362
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Boerakker

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer Hollanders en Belgen installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, zachtere was en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Westerkwartier kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Boerakker gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Boerakker?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Boerakker. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Boerakker heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Uit de test: dit soort water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Boerakker

De waterhardheid van het water in Boerakker bedraagt circa 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-boerakker-9362

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar Pro S-500
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Bayard Tenera 14

Zo werkt een waterverzachter

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boerakker reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Boerakker.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €75 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontkalkers beginnen bij €650, exclusief installatiekosten. Een geavanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1325 en €2050 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Boerakker.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Kies dan nu voor onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderBegint bij €820
Elektronische waterontharderBegint bij €1160
Tabletten€50 voor 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €155 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €260
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Boerakker?
De hardheid van het water in Boerakker is ongeveer 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Zoals een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld via een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met noodzakelijk ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Boerakker.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, stukken minder last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie