Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldambt

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Oldambt maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Oldambt.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als water met een vreemde smaak en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid OldambtTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9672
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Oldambt

Wil je definitief afrekenen met rendementsverlies van verwarming en/of kalkstrepen op glas en lak? Een toenemende groep mensen nemen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Oldambt vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oldambt wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Professionele waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oldambt?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Oldambt. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Oldambt ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Oldambt

De waterhardheid van het leidingwater in Oldambt is 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oldambt-9672

Populaire merken en modellen

 • Electric GXOF27KE
 • Erie IQsoft Eco9
 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Watertotaal Euro Combi Compact 25
 • Puricom Stratos UFW25

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oldambt reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €940.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de tarieven, het gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Oldambt.

Ook klaar met kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het aantal cilinders en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €810, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1275 en €2200 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Oldambt.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij toonaangevende installateurs. Zo kan je eenvoudig supersnel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektronisch)V.a €910
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €100 per beurt
PlaatsingBegint bij €150
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Oldambt?
De hardheid van het leidingwater in Oldambt is doorgaans 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen a.d.h.v. zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oldambt.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie