Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Jonkersvaart

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Jonkersvaart heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs lees je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Jonkersvaart.
 • Dit is de oorsprong van onder andere water met een vreemde smaak en hoger gasverbruik.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €300 per 12 maanden.

Lees verder over: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid JonkersvaartZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9366
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Jonkersvaart

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en eindeloos schoonmaken? Steeds meer huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, textiel slijt minder snel en een efficiëntere verwarming. In en rondom gemeente Westerkwartier zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Jonkersvaart wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Jonkersvaart?

Mogelijkerwijs zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Jonkersvaart. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water heeft als voordeel een verlaging van de maandlasten voor energie en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Jonkersvaart ontvangt een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Jonkersvaart

De waterhardheid van het leidingwater in Jonkersvaart is ongeveer 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-jonkersvaart-9366

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Hydrotense HighFlow EL-18
 • Remon Waterontharders Kupa
 • Century CWS 100V/UF
 • Boshuis Duolux plus 150

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Jonkersvaart verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Jonkersvaart.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €60 voor magnetische ontharders tot wel €1525 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers lopen op vanaf €720 (zonder installatiewerk). Een slim apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1975 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterontharder in Jonkersvaart.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en kosteloos modellen, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €70
Waterontharder (mechanisch)Circa €810
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1200
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €100 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €190
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Jonkersvaart?
De hardheid van het water in Jonkersvaart is circa 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is nodig zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Jonkersvaart.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, zacht en fris water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie