Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Doezum

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Doezum resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je handige info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Doezum.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als bittere thee koffie en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €205 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid DoezumWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9863
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Doezum

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en/of kalk op de lak van de auto? Een aanzienlijk aantal woningeigenaren bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt kalk uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Westerkwartier opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Doezum wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Doezum?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Doezum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot verminderde eczeem klachten en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Doezum heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Doezum

De waterhardheid van het water in Doezum ligt op ong. 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-doezum-9863

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Aquarex IMP Pro 26
 • 038waterontharder Compact 20
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Boshuis Duolux plus 150
 • North Star 14UD

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Durlem) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Doezum minimaliseer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een voordelige prijs, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Doezum.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met specialisten voor montage.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit loopt van €125 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1750 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €670, zonder installeren. Een installatie met uitgebreide opties varieert tussen ongeveer €1275 en €1825 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Doezum.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en vandaag nog installateurs, type ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektronisch)Circa €940
Onthardingszout€45 per 100 kg
Onderhoud (indicatie)V.a €80 per beurt
MontageRond de €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Doezum?
De hardheid van het leidingwater in Doezum komt uit op ong. 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Onder andere prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Doezum.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, een lekkere watersmaak, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, altijd een schone en zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie