Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Niekerk

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Niekerk maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je waardevolle info over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Niekerk.
 • Dit kan leiden tot onder andere kalkstrepen op glas en lak en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 per jaar.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid NiekerkWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9822
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Niekerk

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel en veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Westerkwartier werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Niekerk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Niekerk?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Niekerk. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor een beter presterende CV-ketel en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Niekerk ontvangt een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Niekerk

De waterhardheid van het drinkwater in Niekerk ligt op ong. 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-niekerk-9822

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Amysoft C-200
 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Hydrotense StandAlone 8L
 • Waterboss 900

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Niekerk reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh van ongeveer 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Je koopt zo’n machine al vanaf €870.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De nadelen zijn: de installatiekosten, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Niekerk.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €125 voor magnetische ontharders tot zo’n €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €680 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Niekerk.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en achterhaal de kosten bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis vakmannen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderVanaf €660
Elektrische waterontharderV.a €900
Zouttabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudCirca €120 per 12 maanden
InstallatieRond de €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Niekerk?
De waterhardheid in Niekerk is grofweg 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een beter presterende CV-ketel en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een minder droge huid, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Niekerk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie