Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Visvliet

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, apparaten die slecht werken of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Visvliet heeft als effect kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs tref je bruikbare informatie met betrekking tot waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Visvliet.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld bittere thee en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid VisvlietTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9845
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparing op de energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Visvliet

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en te veel schoonmaken? Een toenemende groep Hollanders en Belgen plaatsen een slimme waterontharder. Zo’n systeem haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en een verlaging van de energielasten. In en rondom gemeente Westerkwartier vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Visvliet heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Visvliet?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Visvliet. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor zacht en fris water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Visvliet heeft een gemeten waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, betere smaak van water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Visvliet

De waterhardheid van het drinkwater in Visvliet is om en nabij de 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-visvliet-9845

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Apic Zetes junior
 • Euro Combi compact 30
 • Watergenius HWS 2500
 • Boshuis Duolux plus 150
 • Delta Mosela

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Visvliet reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1175.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Visvliet.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan specialisten voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €55 voor magnetische ontharders tot ruim €2050 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontkalkers starten vanaf €690 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1450 en €1925 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Visvliet.

Benieuwd naar de kosten om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Waterontharder (elektrisch)V.a €1020
Onthardingszout€45 per 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Circa €110 per beurt
PlaatsingskostenRond de €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Visvliet?
De waterhardheid in Visvliet bedraagt 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Bijv. verminderde eczeem klachten, zacht en fris water, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Visvliet.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, een lekkere watersmaak, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie