Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Grijpskerk

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht functionerende apparaten of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Grijpskerk leidt tot kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier tref je praktische info over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Grijpskerk.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals strepen op je ruiten en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €215 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GrijpskerkHoe functioneert zo’n installatie?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9843
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energierekening.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Grijpskerk

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten en water met een vreemde smaak? Flink wat woningeigenaren installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Grijpskerk gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Grijpskerk?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Grijpskerk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor betere smaak van water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Grijpskerk kent een waterhardheid van 12.50. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Grijpskerk

De waterhardheid van het drinkwater in Grijpskerk bedraagt circa 12.50 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-grijpskerk-9843

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Apic Heracles junior
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Waterluxe Combi 12
 • Euro Combi compact 20
 • Waterluxe Combi 12

Hoe werkt de waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Grijpskerk reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke tarief, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Grijpskerk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van professionals voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Van €60 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontharders lopen op vanaf €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1475 en €2200 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Grijpskerk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel vakmannen, type systemen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €120
Waterontharder (mechanisch)Circa €690
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €990
Onthardingszout€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €105 per beurt
PlaatsingskostenV.a €160
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Grijpskerk?
De hardheid van het leidingwater in Grijpskerk is om en nabij de 12.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, smaakvoller water, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van zout. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Grijpskerk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, betere smaak van water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie