Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oldekerk

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterontharder in Oldekerk heeft als doel kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Oldekerk.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droge haren na een douchebeurt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OldekerkZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9821
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Oldekerk

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkaanslag op douchekop? Een groeiend aantal Nederlanders installeren een elektrische waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Westerkwartier kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Oldekerk heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Oldekerk?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Oldekerk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Oldekerk heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, een zachte huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Oldekerk

De waterhardheid van het leidingwater in Oldekerk ligt op ong. 12.50 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-oldekerk-9821

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Amysoft C-100
 • North Star 14UD
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Waterboss 700 CWB700n
 • Kinetico Sumo 1

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oldekerk verklein je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een laag tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €840.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Oldekerk.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Wij koppelen je aan vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een ontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €85 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1975 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van de fabrikant, het type ontharder en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders beginnen bij €760 (zonder installatiewerk). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1375 en €2150 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Oldekerk.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €85
Mechanische waterontharderV.a €730
Waterontharder (elektronisch)Rond de €960
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractRond de €115 per 12 maanden
MontagekostenBegint bij €150
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Oldekerk?
De waterhardheid in Oldekerk ligt op 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere prettige douchebeurt, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium grondstoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Regelmatig schoonmaken wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oldekerk.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie