Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Aduard

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of huidirritaties? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Aduard leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Hier bekijk je nuttige info info met betrekking tot waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van gemiddeld 12.50 dH in Aduard.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals water met een vreemde smaak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €290 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid AduardTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9831
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Aduard

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening of onnodig poets- en boenwerk? Veel mensen lossen dit op met een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Westerkwartier opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Aduard was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Lees ook verder over: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals HR-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Aduard?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Aduard. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Aduard heeft een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Aduard

De waterhardheid van het water in Aduard bedraagt ongeveer 12.50 Duitse graden. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-aduard-9831

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Amysoft E-200
 • Watertotaal Euro Combi Compact 20
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Aquatechnic Ultrasoft 10

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Aduard reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Aduard.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met product-specialisten voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €145 voor magnetische ontharders tot ruim €2325 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterontkalkers starten vanaf €780, exclusief installatiekosten. Een goed systeem kost gemiddeld tussen de €1325 en €2100 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder vind je de actuele kosten van een waterontharder in Aduard.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos modellen, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €660
Elektronische waterontharderRond de €1210
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €120 per beurt
InstallatiekostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Aduard?
De hardheid van het leidingwater in Aduard ligt rond de 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Aduard.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een glanzende vaat, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie