Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Groningen

Heb je in huis last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of koffie of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 10.79 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Groningen resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier lees je bruikbare info aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 10.79 dH in Groningen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld water met een vreemde smaak en een hoge energierekening.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €220 op jaarbasis.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Groningen

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken en wit uitslaande wanden en tegels? Veel huishoudens lossen dit op met een elektrische waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, geen strepen meer op glas en lak, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In en rondom provincie Groningen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Groningen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.
PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.
Bekijk installateurs in: Zuidplas, Oss, Stadskanaal, Midden-Groningen, Veendam, Pekela, Oldambt, Westerwolde, Groningen, Westerkwartier, Appingedam, Loppersum, Delfzijl en Het Hogeland.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Groningen.

Reken af met kalk!

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.