Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pieterzijl

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Pieterzijl resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op dit portaal bekijk je handige info aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Pieterzijl.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld onnodig veel zeepverbruik en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €280 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid PieterzijlTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9844
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Pieterzijl

Heb jij genoeg van apparaten die slecht werken of bittere smakende thee? Een groot deel van de Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, water met een lekkere smaak en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Westerkwartier opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Pieterzijl wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Pieterzijl?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Pieterzijl. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Pieterzijl zit met een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en fris water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Pieterzijl

De waterhardheid van het leidingwater in Pieterzijl is ongeveer 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-pieterzijl-9844

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Veel gekozen merken

 • Apic Zetes
 • North Star 9UD
 • Apic Zetes
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Erie Slimline Eco14

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Delta) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Pieterzijl reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €380,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Pieterzijl.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1525 voor een 2-cilinder systeem. De prijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten vanaf €760, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1575 en €2000 (met montage inbegrepen). In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Pieterzijl.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en zonder kosten installatiebedrijven, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Mechanische waterontharderRond de €780
Elektrische waterontharderVanaf €1140
Onthardingstabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudBegint bij €130 p/jaar
MontagekostenV.a €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Pieterzijl?
De hardheid van het water in Pieterzijl is grofweg 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen schatten we op 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, fris kraanwater, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door middel van zouttabletten. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pieterzijl.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie