Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Veendam

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of huidirritaties? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Veendam leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je praktische info alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 12.50 dH in Veendam.
 • Dit kan zorgen voor onder andere kalkaanslag en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: kalkvrije leidingen, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €240 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid VeendamWerking eenvoudig uitgelegdWat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9644
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27300 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Veendam

Heb je in huis last van een droge huid en/of strepen op je ruiten? Flink wat huishoudens nemen een slimme waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en een lager energieverbruik. In de gemeente Veendam werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Veendam hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Veendam?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Veendam. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Veendam heeft een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere structureel lagere energiekosten, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Veendam

De waterhardheid van het leidingwater in Veendam is om en nabij de 12.50 dH. Dit wil zeggen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-veendam-9644

Populaire merken en modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Kinetico Essential 8
 • BWT Rondomat 50M
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Veendam reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Veendam.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot wel €2175 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €840, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €1925 (met montage inbegrepen). In de bijgaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Veendam.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten merken, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €135
Mechanische waterontharderV.a €860
Elektrische waterontharderV.a €1150
Onthardingstabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €160 p/jaar
PlaatsingC.a. €210
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Veendam?
De waterhardheid in Veendam is om en nabij de 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Veendam.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie