Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tolbert

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 12.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Tolbert heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs lees je handige informatie over diverse types waterverzachters: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Tolbert.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €340 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid TolbertFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9356
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Tolbert

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de Hollanders en Belgen nemen een betrouwbare waterontharder. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zachter wasgoed en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Westerkwartier vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterontharder in Tolbert hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Tolbert?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Tolbert. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Tolbert ontvangt een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. efficiëntere warmteoverdracht, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Tolbert

De waterhardheid van het leidingwater in Tolbert bedraagt circa 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-tolbert-9356

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Euro Combi Simplex 5 liter
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • AEG 22 L
 • BWT Aquadial softlife bio 15
 • Erie Slimline Eco24

Hoe werkt de waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tolbert voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Tolbert.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot zo’n €1700 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €760 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1150 en €1925 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Tolbert.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Start meteen met onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €60
Mechanische waterontharderBegint bij €740
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1080
Onthardingszout€40 voor 75 kilo
OnderhoudCirca €95 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €270
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Tolbert?
De waterhardheid in Tolbert ligt rond de 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lager energieverbruik en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tolbert.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie