Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder De Wilp

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft vaak te maken met een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterontharder in De Wilp resulteert in kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website bekijk je bruikbare informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in De Wilp.
 • Hierdoor ontstaan onder andere een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparatuur die langer meegaat, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €345 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid De WilpZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9367
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen De Wilp

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en veel schoonmaakwerk? Veel woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Westerkwartier kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in De Wilp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Wilp?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in De Wilp. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • De Wilp heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld apparatuur gaat langer mee, fris kraanwater en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in De Wilp

De waterhardheid van het leidingwater in De Wilp is 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-de-wilp-9367

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Halutec Domus DPS 500
 • Erie IQsoft Eco18
 • Erie Softline Eco15
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Siata) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Wilp reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €830.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in De Wilp.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €145 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €770, excl. installatie. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1900 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in De Wilp.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €95
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Elektrische waterontharderC.a. €1140
Regeneratiezout€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €115 per 12 maanden
InstallatiekostenRond de €225
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in De Wilp?
De hardheid van het water in De Wilp ligt op 12.50 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan een zachte huid, smaakvoller water, een super zachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Wilp.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie