Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Ham

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Den Ham maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina verzamel je handige informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 12.50 dH in Den Ham.
 • Dit kan leiden tot issues zoals geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €225 op jaarbasis.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Den HamWerkingKostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9883
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Te veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Den Ham

Heb je in huis last van irritaties aan de huid en slecht schuimende schoonmaakartikelen? Flink wat Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Den Ham was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Den Ham?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Den Ham. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Den Ham heeft een waterhardheid van 12.50. Concreet: hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Den Ham

De waterhardheid van het leidingwater in Den Ham bedraagt circa 12.50 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-ham-9883

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Atag Descale 10
 • Delta Rusela
 • Hydrotense Seduction 8
 • North Star 40ED
 • BWT AQA Perla Duo

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Den Ham reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per week worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee types: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Den Ham.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €145 voor magnetische ontharders tot meer dan €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €830 (zonder installatiewerk). Een apparaat met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1250 en €1950 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Den Ham.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en kosteloos installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €110
Mechanische waterontharderCirca €690
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1090
Regeneratiezout€40 per 75 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €140 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €240
Rekenvoorbeeld van de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Den Ham?
De waterhardheid in Den Ham schatten we op 12.50 dH. De meting in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als verlaging van de maandlasten voor energie en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Den Ham.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie