Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Niehove

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Niehove resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Niehove.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €350 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid NiehoveWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9884
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Niehove

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel en/of kalkstrepen op ramen? Een groot deel van de mensen nemen een professionele waterontharder. Dit systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, minder poetsen en boenen, smaakvol water en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Niehove gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Niehove?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Niehove. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Niehove heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Samengevat: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Niehove

De waterhardheid van het drinkwater in Niehove bedraagt ongeveer 12.50 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-niehove-9884

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Atag Descale 20
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Halutec Domus DPS 300
 • General electric GXOF18KE

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Durlem) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Niehove reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een meerdere cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Niehove.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €125 voor magnetische ontharders tot ruim €2175 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers starten bij €720 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1150 en €1900 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Niehove.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel vakmannen, type systemen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €160
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1110
Tabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenCirca €120 per beurt
PlaatsingC.a. €170
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Niehove?
De waterhardheid in Niehove is doorgaans 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Denk aan een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding die langer mooi blijft en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door pekelwater. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Niehove.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie