Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Marum

Heb je in huis last van kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, smerig water of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Marum heeft als effect kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je nuttige info info over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH in Marum.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals droog haar na het douchen en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €250 per jaar.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MarumTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9363
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Marum

Heb je in huis last van slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer Nederlanders installeren een betrouwbare waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elke familie kan ervan genieten. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Marum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Marum?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Marum. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Marum kent een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder huidproblemen en huidirritaties en het textiel gaat langer mee.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is niet ongezond.

Hardheid water in Marum

De waterhardheid van het water in Marum ligt op ong. 12.50 dH. Dit betekent dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-marum-9363

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Bayard Ecosoft 10
 • Delta Escalda
 • Culligan Medallist 910
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Marum verlaag je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, het gebruikt geen energie en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €875.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Marum.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €95 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1775 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €750, exclusief installatiekosten. Een goede installatie ligt qua kosten tussen €1325 en €2125 inclusief inregelen. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Marum.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en gratis modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €85
Waterontharder (mechanisch)C.a. €680
Elektrische waterontharderBegint bij €1180
Onthardingstabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenCirca €120 op jaarbasis
PlaatsingskostenV.a €220
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Marum?
De waterhardheid in Marum is ongeveer 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Marum.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie