Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordhorn

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, water met een vreemde smaak of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 12.50 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Noordhorn leidt tot kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten lees je belangrijke info over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Noordhorn.
 • Dit is de oorsprong van situaties als water met een vreemde smaak en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NoordhornHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9804
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Het effect van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Noordhorn

Wil je definitief afrekenen met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of doffe aanslag in keuken en badkamer? Een aanzienlijk aantal mensen bestellen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Westerkwartier kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Noordhorn wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede ontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Noordhorn?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Noordhorn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Noordhorn zit met een waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding die langer mooi blijft en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Noordhorn

De waterhardheid van het leidingwater in Noordhorn ligt op ong. 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-noordhorn-9804

Vraag prijzen op in de regio

Populaire merken en modellen

 • AEG 18 L
 • Watertotaal Euro Twin 10
 • Mooiwater Mini+
 • Delta Garona
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 20

Technische uitleg werking waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Noordhorn reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Noordhorn.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot een slordige €1600 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in ontharders zijn zo’n €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem heeft een prijskaartje tussen de €1350 en €1800 incl. installatie. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterontharder in Noordhorn.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos en zonder kosten installateurs, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €160
Waterontharder (mechanisch)V.a €760
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1000
Tabletten€45 voor 100 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €130 (jaarbasis)
MontageCirca €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Noordhorn?
De hardheid van het water in Noordhorn ligt op 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energiekosten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Noordhorn.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, zacht en fris water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie