Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Briltil

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterontharder in Briltil resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs bekijk je belangrijke informatie aangaande waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Briltil.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals een irriterende huid en matig presterende cv installaties.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid BriltilWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9805
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Briltil

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid en/of glascorrosie? Een toenemende groep huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, minder huidproblemen en huidirritaties en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Westerkwartier werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Briltil heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water smaakt veel beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat kost geld.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Briltil?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Briltil. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot zachter wasgoed en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Briltil kent een waterhardheid van 12.50. Dat betekent hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Briltil

De waterhardheid van het leidingwater in Briltil is om en nabij de 12.50 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-briltil-9805

Populaire merken en modellen

 • AEG 22 L
 • MultiAqua WaterMaster EC-10
 • North Star 17UD
 • Watts OneFlow
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt een waterverzachter?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Briltil reduceer je de dH waarde van 12.50 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €450,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Briltil.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €60 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1650 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers starten vanaf €670 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie kost gemiddeld tussen de €1400 en €1700 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Briltil.

Kijk jij ook naar de opties om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig snel specialisten, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Mechanische waterontharderVanaf €720
Elektronische waterontharderBegint bij €930
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractVanaf €85 p/jaar
MontagekostenRond de €270
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Briltil?
De hardheid in Briltil bedraagt 12.50 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een slim ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. comfortabel douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schone machine is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Briltil.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie