Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Lauwerzijl

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 12.50 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Lauwerzijl leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 12.50 dH in Lauwerzijl.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een witte aanslag op het glaswerk en hoge stookkosten.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, betere smaak van water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €210 per 12 maanden.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LauwerzijlTechnische detailsKostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9885
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Lager energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere thee en koffie.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Lauwerzijl

Heb je in huis last van geïrriteerde huid of eindeloos schoonmaken? Veel Hollanders en Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, kleding die langer mooi blijft en kalkvrije leidingen. In de gemeente Westerkwartier zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Lauwerzijl hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Lauwerzijl?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Lauwerzijl. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een mooie besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lauwerzijl ontvangt een waterhardheid van 12.50. Definitie: hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Lauwerzijl

De waterhardheid van het drinkwater in Lauwerzijl bedraagt circa 12.50 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-lauwerzijl-9885

Bekende modellen en merken

 • Atag Descale 30
 • Erie IQsoft Eco9
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Amysoft C-100
 • Boshuis iQualQ Duo 150

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Lauwerzijl reduceert je de dH waarde van 12.50 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het waterverbruik, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Lauwerzijl.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterverzachter variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €155 voor magnetische ontharders tot zo’n €1450 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterverzachters starten bij €790, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1750 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Lauwerzijl.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Klik dan door naar de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe supersnel experts, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektrisch)V.a €1060
Onthardingszout€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €145 per beurt
MontagekostenC.a. €160
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Lauwerzijl?
De hardheid van het leidingwater in Lauwerzijl is plus minus 12.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen ligt rond de 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor gunstig energieverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld een fijne douchebeurt, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lauwerzijl.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie