Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sebaldeburen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 12.50 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Sebaldeburen maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten verzamel je praktische informatie alle mogelijke waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 12.50 dH in Sebaldeburen.
 • Dit kan leiden tot issues zoals bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €335 per jaar.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid SebaldeburenWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9862
Gem. Gasverbruik M31510 M3
Gem. Stroomverbruik kWh25800 kWh
Gem. Waterhardheid12.50 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Sebaldeburen

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Veel mensen bestellen een innovatieve waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Westerkwartier vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Sebaldeburen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontharder.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatjouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals wasdrogers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of een glaasje water smaakt stukken beter.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sebaldeburen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Sebaldeburen. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sebaldeburen heeft een geschatte waterhardheid van 12.50. Dit houdt in hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan lager energieverbruik, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Sebaldeburen

De waterhardheid van het drinkwater in Sebaldeburen is om en nabij de 12.50 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 12.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 35,60 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sebaldeburen-9862

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Aquarex IMP Pro 18
 • Aquarex IMP Pro 14
 • Erie Slimline Eco8
 • Bayard Ecosoft 10
 • Erie Slimline Eco8

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sebaldeburen voer je de dH waarde terug van 12.50 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1175.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Sebaldeburen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €155 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1525 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €830, zonder installeren. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1300 en €1825 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sebaldeburen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en direct installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €115
Waterontharder (mechanisch)Rond de €720
Elektrische waterontharderRond de €1020
Zout€40 voor 75 kg
OnderhoudCirca €155 p/jaar
PlaatsingBegint bij €190
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Sebaldeburen?
De hardheid van het water in Sebaldeburen is plus minus 12.50 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen komt uit op ongeveer 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als verminderde eczeem klachten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals prettige douchebeurt, smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Sebaldeburen.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie