Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Het Hogeland

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Het Hogeland leidt tot kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website tref je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Het Hogeland.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid Het HogelandTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9984
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Het Hogeland

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen en/of glascorrosie? Veel huizenbezitters installeren een professionele waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en lagere energiekosten. In en rondom gemeente Het Hogeland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Het Hogeland was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Het Hogeland?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Het Hogeland. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Het Hogeland kent een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, fris kraanwater en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: dit type water is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Het Hogeland

De waterhardheid van het leidingwater in Het Hogeland is ongeveer 9.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-het-hogeland-9984

Interessante installaties

 • AEG 18 L
 • BWT AQA smart C
 • General electric GE-18C
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Van Marcke) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Het Hogeland verlaag je de dH waarde van 9.20 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden twee types: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een laag tarief, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €975.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Het Hogeland.

Ook klaar met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €110 voor magnetische ontharders tot meer dan €1775 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van waterontharders starten bij €770, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1550 en €1975 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterontharder in Het Hogeland.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en direct installatiebedrijven, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderV.a €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €990
Onthardingstabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudV.a €85 per beurt
MontagekostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Het Hogeland?
De hardheid van het kraanwater in Het Hogeland is ongeveer 9.20 dH. De meting in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zijdezachte kleding en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium delen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Het Hogeland.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: een besparing op de energierekening, smaakvoller water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie