Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zandeweer

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, vies water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Zandeweer heeft als doel water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Zandeweer.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: lager energieverbruik, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €345 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZandeweerHoe werkt zo’n systeem?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9997
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Zandeweer

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken of bittere thee en koffie? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en fris water en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Het Hogeland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zandeweer wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zandeweer?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Zandeweer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel betere smaak van water en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Zandeweer heeft een waterhardheid van 9.20. Dat betekent hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zandeweer

De waterhardheid van het leidingwater in Zandeweer is ongeveer 9.20 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zandeweer-9997

Vaak gekozen modellen

 • Delta Rusela
 • Electrolux 18L
 • Kinetico 2050C
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Remon Waterontharders Kama

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zandeweer voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een gezonde 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Zandeweer.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €55 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2050 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen bij €670, excl. installatie. Een geavanceerde installatie heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2150 incl. installatie. In het volgende schema achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Zandeweer.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men zonder gedoe en direct monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Mechanische waterontharderV.a €720
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1160
Onthardingstabletten€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Begint bij €105 per beurt
InstallatieRond de €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterontharder te hebben in Zandeweer?
De waterhardheid in Zandeweer is doorgaans 9.20 dH. Dit cijfer in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het comfort. Bijv. een fijne douchebeurt, smaakvoller water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld middels zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zandeweer.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie