Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tinallinge

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Tinallinge leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je bruikbare info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 9.20 dH in Tinallinge.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als glascorrosie en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €275 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid TinallingeFunctioneringBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9954
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Tinallinge

Zit jij in de woning ook met situaties als een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op douchekop? Meer en meer woningeigenaren installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, fris kraanwater en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Tinallinge hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Tinallinge?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Tinallinge. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel fris kraanwater en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Tinallinge heeft een waterhardheid van 9.20. Concreet: hard water.
 • De consequenties hiervan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren biedt comfort.
 • O.a. een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Tinallinge

De waterhardheid van het drinkwater in Tinallinge bedraagt ongeveer 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tinallinge-9954

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Remon Waterontharders Neva
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Kinetico Premier Compact HF

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterontharders (van merken als Pentair Fleck) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tinallinge reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een zachte 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per week moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We behandelen 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €890.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €390,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Tinallinge.

Ook klaar met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €135 voor magnetische ontharders tot ruim €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterontkalkers lopen op vanaf €770, zonder installeren. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1100 en €1725 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Tinallinge.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel installatiebedrijven, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €85
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektronisch)V.a €1030
Onthardingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudskostenC.a. €135 per jaar
MontagekostenRond de €250
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Tinallinge?
De hardheid in Tinallinge is ongeveer 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen is doorgaans 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere apparatuur die langer meegaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan comfortabel douchen, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels het regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Tinallinge.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie