Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Baflo

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Baflo heeft als doel kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs lees je praktische informatie aangaande waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Baflo.
 • Dit kan leiden tot problemen als water met een vreemde smaak en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €315 per jaar.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid BafloHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9953
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Baflo

Ben jij ook klaar met slecht functionerende apparaten en glascorrosie? Meer en meer huishoudens installeren een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid na bad of douche en kalkvrije leidingen. In de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Baflo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur zal jou benaderen met een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Baflo?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Baflo. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Baflo heeft een waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Baflo

De waterhardheid van het drinkwater in Baflo bedraagt ongeveer 9.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-baflo-9953

Veel gekozen merken

 • BWC Omega ET VIP de luxe 400
 • Kinetico Ergo 18
 • 038waterontharder Compact 20
 • Puricom Stratos UFW15
 • Mooiwater Mini

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals BWT) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Baflo verklein je de dH waarde van 9.20 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €825.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Baflo.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met specialisten voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €85 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1425 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €670, zonder installeren. Een goede installatie zit ergens tussen de €1150 en €2125 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Baflo.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk supersnel merken, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €140
Mechanische waterontharderCirca €720
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1090
Zout€15 per 25 kilo
OnderhoudscontractVanaf €120 per jaar
InstallatieBegint bij €240
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Baflo?
De hardheid van het leidingwater in Baflo schatten we op 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen is grofweg 10.79 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Baflo.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie