Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Onderdendam

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Onderdendam leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je bruikbare info over de waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Onderdendam.
 • Dit kan zorgen voor onder andere veel schoonmaakwerk en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €280 per jaar.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OnderdendamTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieDrenthe
GemeenteHet Hogeland
Postcode9959
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een irriterende huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Onderdendam

Wil je definitief afrekenen met geïrriteerde huid of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een toenemende groep huishoudens kiezen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, een zachte huid en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Het Hogeland vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Onderdendam wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Onderdendam?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Onderdendam. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt een mooie besparing op de energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Onderdendam ontvangt een waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere langere levensduur van huishoudelijke apparaten, fris kraanwater en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Onderdendam

De waterhardheid van het water in Onderdendam bedraagt ongeveer 9.20 dH. Dit houdt in dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-onderdendam-9959

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA smart C
 • North Star 17ED
 • North Star 11ED
 • BWT AQA smart
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Onderdendam voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Onderdendam.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met vakmannen voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2300 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Behalve deze kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slim apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1200 en €1975 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Onderdendam.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Klik dan door naar onze vergelijker en bekijk actuele kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en kosteloos specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Waterontharder (elektrisch)Circa €1100
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudscontractRond de €115 p/jaar
MontagekostenBegint bij €150
Rekenvoorbeeld van de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Onderdendam?
De hardheid van het water in Onderdendam is om en nabij de 9.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe ligt op 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijvoorbeeld verminderde eczeem klachten, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door middel van een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Onderdendam.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een super zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie