Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westernieland

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 9.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Westernieland leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je bruikbare info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 9.20 dH in Westernieland.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals minder lekker water en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €345 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WesternielandHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9969
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Westernieland

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en koffie of thee dat bitter smaakt? Een aanzienlijk aantal mensen lossen dit op met een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk uit kraanwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, geen strepen meer op glas en lak, zachter wasgoed en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Westernieland wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Voordeligste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Westernieland?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Westernieland. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en heerlijk zachte kleding. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Westernieland zit met een waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, lekkere watersmaak en geen strepen meer op glas en lak.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Westernieland

De waterhardheid van het leidingwater in Westernieland is ongeveer 9.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-westernieland-9969

Vind een vakman in de buurt

Populaire merken en modellen

 • BWT AQA Perla 20
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • Bayard Tenera 22
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Kinetico Ergo 9

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Tubilite) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Westernieland minimaliseer je de dH waarde van 9.20 naar een acceptabele 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1075.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Westernieland.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot ruim €2150 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €730, excl. installatie. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1400 en €2150 inclusief plaatsing. In het volgende schema tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Westernieland.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel monteurs, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €720
Elektronische waterontharderV.a €1170
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 per jaar
MontagekostenC.a. €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Westernieland?
De waterhardheid in Westernieland ligt op 9.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een minder droge huid, smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium stoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Westernieland.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie