Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuurdijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Zuurdijk zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl tref je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Zuurdijk.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €270 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid ZuurdijkTechnische detailsDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9965
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Zuurdijk

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, textiel slijt minder snel en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Het Hogeland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Zuurdijk hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals boilers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. Quookers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zuurdijk?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Zuurdijk. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Zuurdijk heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Dat betekent hard water.
 • Het effect daarvan is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Zuurdijk

De waterhardheid van het drinkwater in Zuurdijk ligt op ong. 9.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-zuurdijk-9965

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Bayard Tenera 18
 • Watertotaal Euro Twin 20
 • Ecowater Galaxy VDR14

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zuurdijk reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een Dh onder de 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen 2 producten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €760.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zuurdijk.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit loopt van €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De kosten hangen af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van ontharders zijn zo’n €840, excl. installatie. Een luxe apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €2225 inclusief inregelen. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Zuurdijk.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig en direct vakmannen, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €80
Mechanische waterontharderRond de €650
Waterontharder (elektronisch)V.a €1030
Regeneratiezout€30 per 50 kg
OnderhoudscontractCirca €85 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €210
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Zuurdijk?
De hardheid van het water in Zuurdijk komt uit op ong. 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen is circa 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt aan de hand van een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zuurdijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie