Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Warfhuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Warfhuizen heeft als effect kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op waterontharderrevolutie.nl check je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Warfhuizen.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere eczeem klachten en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid WarfhuizenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9966
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Betere smaak van water.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Warfhuizen

Heb je last van een droge huid en/of glascorrosie? Een aanzienlijk aantal Hollanders en Belgen installeren een goede waterontharder. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchekop, je hebt minder wasmiddelen nodig, smaakvol water en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Warfhuizen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Warfhuizen?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Warfhuizen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Warfhuizen heeft een waterhardheid van 9.20. Samengevat: hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. apparatuur die langer meegaat, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Warfhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Warfhuizen is ongeveer 9.20 Duitse graden. Dit betekent dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-warfhuizen-9966

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT Bestsoft 11
 • Remon Waterontharders Angara
 • Waterluxe Combi 25
 • North Star 11UD
 • Puricom Stratos HE25

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Soft) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Warfhuizen voer je de dH waarde terug van 9.20 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We bieden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €800.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, het werkt efficiënter en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Warfhuizen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Dit loopt van €50 voor magnetische ontharders tot ruim €1500 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontharders beginnen bij €810 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1250 en €2100 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder tref je de actuele kosten van een waterontharder in Warfhuizen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en snel modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €80
Mechanische waterontharderBegint bij €890
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1110
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudscontractCirca €140 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €170
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Warfhuizen?
De hardheid van het water in Warfhuizen is doorgaans 9.20 dH. De waarde in de provincie Groningen ligt op 10.79 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk moleculen uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, een glanzende vaat en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen door middel van de regeneratie functie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Warfhuizen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, smaakvol water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie