Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Roodeschool

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Roodeschool heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je handige informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Roodeschool.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld droog haar na het douchen en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €325 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het echt op?Waterhardheid RoodeschoolWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9983
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Roodeschool

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer Hollanders en Belgen nemen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Het Hogeland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Roodeschool hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Professionele waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Roodeschool?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Roodeschool. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Roodeschool heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Dit houdt in hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Roodeschool

De waterhardheid van het water in Roodeschool bedraagt ongeveer 9.20 dH. Men zegt dan ook wel dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-roodeschool-9983

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Delta Arenal
 • Delta Duplex compact
 • Lubron Easysoft 750 Classic
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • 038waterontharder Compact 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua Service) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Roodeschool reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een zachte 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een schappelijke prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €960.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1050.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €350,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitermate handzaam voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Roodeschool.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €95 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2150 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de inhoud van het systeem. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen starten bij €750 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat zit ergens tussen de €1300 en €2225 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Roodeschool.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en direct merken, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Elektronische waterontharderV.a €1160
Regeneratiezout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractVanaf €125 per 12 maanden
MontageVanaf €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Roodeschool?
De hardheid van het water in Roodeschool bedraagt 9.20 dH. De meting in de provincie Groningen is om en nabij de 10.79 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en geen glascorrosie of witte aanslag.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium stoffen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen a.d.h.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Roodeschool.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie