Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Saaxumhuizen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 9.20 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Saaxumhuizen heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website verzamel je nuttige info info over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH in Saaxumhuizen.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zacht en smaakvol water en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Het kan veel opleveren, tot wel €200 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid SaaxumhuizenTechnische uitleg werkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9957
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachter wasgoed.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Saaxumhuizen

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of glascorrosie? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, het textiel gaat langer mee en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Het Hogeland werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Saaxumhuizen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede verzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Saaxumhuizen?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Saaxumhuizen. En dat is geen gek idee. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Saaxumhuizen kent een waterhardheid van 9.20. Concreet: hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. apparatuur die langer meegaat, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Saaxumhuizen

De waterhardheid van het leidingwater in Saaxumhuizen bedraagt ongeveer 9.20 dH. We kunnen stellen dat het water hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-saaxumhuizen-9957

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • BWT AQA smart
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Puricom Stratos HE15

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Saaxumhuizen reduceert je de dH waarde van 9.20 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee types: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Saaxumhuizen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit loopt van €110 voor magnetische ontharders tot zo’n €1575 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Behalve deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontharders starten vanaf €750, excl. installatie. Een slimme installatie zit ergens tussen de €1250 en €2250 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geraamde kosten van een waterontharder in Saaxumhuizen.

Benieuwd naar de kosten om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel specialisten, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €60
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €830
Waterontharder (elektronisch)V.a €980
Tabletten€25 voor 50 kilo
OnderhoudscontractRond de €105 op jaarbasis
PlaatsingskostenCirca €275
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Saaxumhuizen?
De hardheid van het water in Saaxumhuizen schatten we op 9.20 dH. De tabelwaarde in de provincie Groningen bedraagt 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van zo’n magneet is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Saaxumhuizen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie