Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Adorp

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 9.20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Adorp heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl vind je waardevolle informatie over de waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Adorp.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en een hoge energierekening.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €335 op jaarbasis.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid AdorpHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9774
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Het effect van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Adorp

Heb jij genoeg van een irriterende huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat huishoudens kiezen voor de installatie van een goede waterontharder. Deze installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Het Hogeland zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Adorp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Zuinigste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals strijkijzers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Adorp?

Waarschijnlijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Adorp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Adorp heeft een geschatte waterhardheid van 9.20. Dit houdt in hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Adorp

De waterhardheid van het leidingwater in Adorp bedraagt ongeveer 9.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-adorp-9774

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • Judo Biosoft-C
 • North Star 11ED
 • BWT Aquadial softlife bio 25
 • Bayard Ecosoft 10

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Het gros van de waterontharders (van merken als Aqua-o-Matic) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Adorp reduceer je de dH waarde van 9.20 naar een Dh van ongeveer 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €825.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is circa €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van de 2e cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Adorp.

Jouw hele huis kalkvrij?

Kom in contact met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Ze zijn er al vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1650 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €830 (zonder installatiewerk). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1650 en €1850 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterontharder in Adorp.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel modellen, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €145
Waterontharder (mechanisch)Rond de €740
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1100
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €90 (jaarbasis)
InstallatiekostenVanaf €270
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Adorp?
De hardheid van het water in Adorp is plus minus 9.20 dH. De meting in de provincie Groningen is gemiddeld 10.79 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als bijkomende voordelen een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd d.m.v. de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Adorp.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, betere smaak van water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie