Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Pieterburen

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, strepen op je ruiten, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Pieterburen maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 9.20 dH in Pieterburen.
 • Dit kan zorgen voor problemen als strepen op je ruiten en verstopte leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere stookkosten, zachter wasgoed en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per 12 maanden.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid PieterburenZo werkt een waterontharderGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9968
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Pieterburen

Heb je last van dichtgeslibde leidingen of te veel schoonmaken? Meer en meer huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en een beter presterende CV-ketel. In en rondom gemeente Het Hogeland zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Pieterburen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparatuur zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Pieterburen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Pieterburen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Pieterburen heeft een gemeten waterhardheid van 9.20. Definitie: hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld structureel lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Pieterburen

De waterhardheid van het leidingwater in Pieterburen ligt op ong. 9.20 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-pieterburen-9968

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • BWT AQA Perla 10
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • SuperSoft SuperSoft
 • Judo Quicksoft-C
 • 038waterontharder Compact 10

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals North Star) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Pieterburen verklein je de dH waarde van 9.20 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €950.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1250.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Pieterburen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €140 voor magnetische ontharders tot meer dan €1575 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders starten vanaf €710, excl. installatie. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1475 en €2075 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Pieterburen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en direct merken, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Waterontharder (mechanisch)Rond de €870
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1200
Tabletten€15 per 25 kilo
OnderhoudV.a €140 (jaarbasis)
PlaatsingVanaf €230
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Pieterburen?
De hardheid van het kraanwater in Pieterburen is plus minus 9.20 dH. Het gemiddelde in de provincie Groningen is ongeveer 10.79 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als water met een lekkere smaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, smaakvol water, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld middels natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Pieterburen.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvol water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie