Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidwolde

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Zuidwolde leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal bekijk je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 9.20 dH in Zuidwolde.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als bittere thee koffie en een hoge energierekening.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €280 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ZuidwoldeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieDrenthe
GemeenteHet Hogeland
Postcode9785
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuidwolde

Ben jij ook klaar met rendementsverlies van verwarming of veel schoonmaakwerk? Een groot deel van de huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Zuidwolde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Zuidwolde?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Zuidwolde. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en geen kalkaanslag op bestek en servies. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Zuidwolde kent een waterhardheid van 9.20. Dit houdt in hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • O.a. maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zuidwolde

De waterhardheid van het water in Zuidwolde is ongeveer 9.20 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-zuidwolde-9785

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Electrolux 18L
 • BWT AQA Perla 10
 • Delta Simplex compact
 • Amysoft C-300
 • Kinetico Kube 6

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De moderne waterontharders (van merken zoals Tubilite) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuidwolde verlaag je de dH waarde van 9.20 naar een acceptabele 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik hangt af van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er bestaan 2 producten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Zuidwolde.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1750 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van waterverzachters lopen op vanaf €680 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €2150 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de huidige kosten van een waterontharder in Zuidwolde.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en kosteloos experts, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €160
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1130
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenRond de €145 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €170
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Zuidwolde?
De waterhardheid in Zuidwolde schatten we op 9.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Drenthe ligt rond de 6.55 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Onder andere minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Zuidwolde.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie