Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Winsum

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 9.20 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterontharder in Winsum zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op waterontharderrevolutie.nl vind je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 9.20 dH in Winsum.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals een witte aanslag op het glaswerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €350 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WinsumHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9773
Gem. Gasverbruik M31410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh24700 kWh
Gem. Waterhardheid9.20 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Winsum

Wil je definitief afrekenen met een droge, geïrriteerde huid en strepen op je ruiten? Een toenemende groep mensen kiezen voor de installatie van een elektrische waterontharder. Dit product haalt kalk en magnesium uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en een lagere energierekening. In de omgeving van de gemeente Het Hogeland opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Winsum hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Beste verzachter.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Winsum?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Winsum. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lagere energierekening en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Winsum heeft een waterhardheid van 9.20. Dit staat voor hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen biedt comfort.
 • O.a. lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Winsum

De waterhardheid van het leidingwater in Winsum bedraagt circa 9.20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 9.20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 26,20 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-winsum-9773

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Erie Slimline Eco8
 • Watercompany Softflow 15
 • Watercompany Ultrasoft 24
 • North Star 20ED

Technische uitleg werking waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Winsum verlaag je de dH waarde van 9.20 naar een gezonde 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €750.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, het kost stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Winsum.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €70 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontharders starten bij €660 (montage niet inbegrepen). Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1325 en €2150 incl. installatie. In het volgende schema bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Winsum.

Overweeg je om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de kosten bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Elektronische waterontharderV.a €930
Zouttabletten€30 per 50 kg
OnderhoudskostenCirca €130 per jaar
InstallatiekostenC.a. €250
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Winsum?
De hardheid van het leidingwater in Winsum schatten we op 9.20 dH. De referentiewaarde in de provincie Groningen is plus minus 10.79 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor lager energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, een lekkere watersmaak, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Winsum.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, lekker water uit de kraan, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie